Paroda Čiunės Sugiharos metams Lietuvoje pažymėti

Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programos dalyvė VšĮ Amatų ir Menų centras „Nauja sirena“ pristato savo galerijoje-dirbtuvėje Mėsinių g. 9 unikalią, aukšto meninio lygio odos miniatiūrų parodą. Paroda „Ex Improviso // Ne Tikėtai“ skiriama Čiunės Sugiharos metams Lietuvoje pažymėti. Eksponuojami nedidelio formato darbai: knygos, dekoratyvinės formos, dėžutės, odos skulptūros, eksperimentiniai darbai. Šalia profesionalių odos menininkų darbų galima pamatyti ir kitų meno sričių dailininkų kūrinius iš odos. Visus juos vienija pasirinkta medžiaga ir kūrybinis procesas. Miniatiūra, kaip mažo formato kūrinys, iki šiol yra menininkų susidomėjimo objektas. Kuo mažesnis kūrinys, tuo didesnis iššūkis taikliai parinkti technines ir menines priemones, siekiant kūrinio įtaigumo. Mažo formato darbai pasižymi koncentruota idėja, kompoziciniu išbaigtumu. Odos medžiagiškosios galimybės neriboja kūrybinės laisvės ir improvizacijų, pabrėžia ilgaamžes odininkystės tradicijas, žinių perimamumą, odininkystės amato tęstinumą.

Paroda neatsitiktinė. Ši galerija-dirbtuvė aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos ambasada Japonijoje, Japonijos ambasadoriumi Shiro Yamasaki Lietuvoje, su Japonijos ir Lietuvos mainų centru, yra  Lietuvos – Japonijos draugystės asociacijos narė.  Su Japonija užmegzti kontaktai sėkmingai plėtojami nuo 2013 metų. 2014 metais odininkai buvo pakviesti dalyvauti didžiausioje Japonijoje interjero parodoje ,,Interior Lifestyle Tokyo“, dažnai kviečiami savo sukurtus gaminius eksponuoti Lietuvos ambasadoje Japonijoje. Nuo 2016 metų dalyvauja ,,Sugihara Week“ renginių programoje. 2015-2021 metais galerija-dirbtuvė įtraukta į Japonijoje leidžiamo turizmo leidinį ,,Globe-Trotter Travel Guidebook – Baltic Countries“, kuris yra didžiausias ir išsamiausias japonų kalba leidžiamas kelionių vadovas apie Baltijos šalis.

VšĮ Amatų ir meno centras „Nauja sirena“ iniciatyva sukurta ilgametė bendrystė tęsiasi vardan Lietuvos ir Japonijos draugystės.

Paroda nemokama, veiks iki spalio 31 dienos.

 

Atnaujinimo data: 2020-10-20

Naujausi įrašai

Kategorijos