VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



KAZIUKO MUGĖJE 2014 M.


2014 m. kovo 7–9 dienomis Vilniuje vyko 411-oji Kaziuko mugė, kurioje savo darbus pristatė amatininkai, tautodailininkai ir rankdarbių meistrai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų užsienio šalių. Nusidriekė didžiulis turgus nuo Užupio iki Lukiškių aikštės. Čia kaip ir kiekvienais metais vyko daugybė renginių, galima buvo įsigyti įvairiausių rankų darbo dirbinių, skanumynų, rūkytos žuvies, kaimiškos duonos, o iš brolių latvių, skanių sūrių.

Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos meistrai su savo amato vėliavomis išsirikiavo iškilmingame Kaziuko mugės atidaryme Rotušės aikštėje. Čia pat jie prekiavo savo rankų darbo dirbiniais, pasakojo apie kalvystės, koklininkystės, senųjų stalo žaidimų gamybos procesus, supažindino Kaziuko mugės lankytojus su dažymo technologijomis natūraliais dažais. Antrąją mugės dieną vyko šventinės teatralizuotos eitynės, kurių pagrindinė puošmena, kaip ir senaisiais laikais, buvo nešamos amatų vėliavos. Šią eitynių dalį sudarė Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos amatininkai, vykdantys Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programą.

Meistrai prekiaujantys tautinio paveldo produktais buvo išsidėstę Katedros aikštėje. Apgailestaujame, kad niekaip negalime susitarti su organizatoriais, dėl dalyvavimo Kaziuko mugėje visiems kartu vienoje vietoje. Nepaisant įvairių nesklandumų (pamiršus laiku atsinešti vėliavas), Vilniaus amatininkų dalyvavimas Kaziuko mugėje prisidėjo kuriant smagią vilniečių ir miesto svečių nuotaiką bei praturtino šventę vaizdinga eisena bei amatininkų unikaliais dirbiniais.



Daugiau informacijos:
Irena Sakalauskienė

el. paštas i.sakalauskiene@vsaa.lt
tel. (8 5) 212 2535






Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt