VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Pilietinė akcija ir informacinis lankstinukas
„PAŽINK LIETUVOS IR VILNIAUS ISTORIJĄ“



2015 metų liepos 6-ą dieną Valstybės dienos proga įvyks simbolinis bėgimas su Vyčio vėliavomis išilgai buvusios Vilniaus miesto gynybinės sienos. Bėgimo metu bus sustojama L.Stuokos-Gucevičiaus ir Pylimo gatvėse, greta gynybinės sienos fragmentų, kur ant specialiai įrengtų stovų bus iškeltos Vyčio vėliavos. Bėgimas baigsis Gedimino kalne, kur šios vėliavos bus iškeltos pilies bokšte. Prieš bėgimui prasidedant S.Daukanto aikštėje ir jam pasibaigus ant Gedimino kalno renginio dalyviams ir stebėtojams bus platinami informaciniai lankstinukai apie miesto-sostinės gynybinės Sienos istoriją ir svarbiausius miesto gynybinius statinius.

Šio simbolinio bėgimo su vėliavomis tikslas – Valstybės dienos proga priminti ir sureikšminti sostinės ir šalies gynybos svarbą. Bėgime dalyvaus ir vėliavas neš bei iškels VšĮ „Mūsų vėliavos“ atrinkti 25 bėgimo dalyviai: garsios sporto, kultūros ir politikos asmenybės, kariai-savanoriai ir reguliariosios kariuomenės kariai.

Projektą „PAŽINK LIETUVOS IR VILNIAUS ISTORIJĄ“ įgyvendina
VšĮ „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra ir VšĮ „Mūsų vėliavos“ (http://www.musuveliavos.lt/apie-mus/). Skatindama istorinės atminties išsaugojimo iniciatyvas, projektą dalinai finansavo Kultūros ministerija.



Daugiau informacijos:
Gediminas Rutkauskas
Direktorius

el. paštas g.rutkauskas@vsaa.lt
tel. (8 5) 262 9646





Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt