VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Lietuvos kultūros tarybos parama 2015 metų agentūros projektams

Vilniaus senamiesčio anaujinimo agentūra 2015 metų antrąjį pusmetį įgyvendins du Lietuvos kultūros tarybos remiamus projektus: „Gaisrinės saugos stiprinimas kultūros paveldo pastatuose, kuriuose saugomos kilnojamosios kultūros paveldo vertybės“ ir "Tradicinių miesto amatų atgaivinimo, neakademinio mokymo ir tobulinimo patirtys Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse. Vilniaus tradicinių amatų centro steigimo poreikiai ir galimybės".

Projekto „Gaisrinės saugos stiprinimas kultūros paveldo pastatuose, kuriuose saugomos kilnojamosios kultūros paveldo vertybės“ tikslas - stiprinti Vilniaus senamiestyje esančių nekilnojamųjų ir kilnojamųjų kultūros vertybių gaisrinę saugą, pritaikant ES projekto HERITPROT metu įgytą gaisrų prevencijos Europos istoriniuose miestuose patirtį, taip pat šią patirtį paskleisti kituose Lietuvos miestuose. Projekto įgyvendinimo metu bus surengti  mokymo seminarai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, parengta metodinė mokymo medžiaga ir nuotolinio mokymo programa internetui "Kaip apsaugoti kultūros paveldo vertybes gaisro atveju", skirta kultūros paveldo valdytojams ir ugniagesiams gelbėtojams, Projekto partneris - Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, su kuria agentūra bendradarbiauja jau trejus metus.  

Antrojo projekto, skirto tradicinių miesto amatų atgaivinimui metu bus surengta tarptautinė konferencija Vilniuje, kurioje bus pristatytos Lietuvos didžiųjų miestų ir kaimyninių šalių sostinių paskutinio dešimtmečio patirtys: tendencijos ir reikšmingiausi pasiekimai tradicinės amatininkystės atgaivinimo ir vystymo srityje; įvertinta ir pagrįsta būtinybė ir galimybė steigti tradicinių amatų mokymo centrą Vilniuje. Į konferenciją bus kviečiami amatininkystės sritį kuruojantys regionų ir miestų savivaldybių vadybos specialistai, sėkmingai dirbantys amatininkai ir amatininkystės centrų ar galerijų vadovai, smulkaus kūrybinio verslo plėtros ir neakademinio mokymo, kvalifikacijos kėlimo specialistai. Projektą įgyvendinsime drauge su Vilniaus dailiųjų amatų asociacija.


Daugiau informacijos:

Gediminas Rutkauskas

tel. (8 5) 262 96 46
g.rutkauskas@vsaa.lt





Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt