VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Iki 2008 metų Vilniaus miesto savivaldybei pagal strateginį planą skiriant lėšas Agentūra sėkmingai įgyvendino „Bendruomenės ugdymo“ programą, pagal kurią buvo teikiama finansinė parama pastatų, saugomų kultūros paveldo objektų, savininkams ir valdytojams deramai tvarkantiems šiuos pastatus. Pagal šią programą plėtojant bendradarbiavimą privačios ir viešos partnerystės pagrindais sutvarkyta nemažai istorinių pastatų. Atėjus finansinei krizei, kurios pasėkoje blogėjo ir savivaldybės finansinė padėtis, programos įgyvendinimas buvo sustabdytas.

Nuo 2013 m. bendrai ekonominei padėčiai gerėjant, viliamės, kad sostinės strateginio plano finansavimas artimiausiu metu bus atkurtas ir ši programa bus tęsiama. Siekdami atgaivinti „Bendruomenės ugdymo“ programą, teiksiančią paramą pastatų – kultūros paveldo objektų savininkams, Agentūra inicijuoja ir rengia konsultacinius pasitarimus su tokiais savininkais.

Pasitarimų metu aptarsime bendrąsias sąlygas, apribojimus, galimybes ir būdus Senamiesčio pastatų – kultūros paveldo objektų išorei ir aplinkai tvarkyti. Tvarkymo darbų organizavimas ir galima finansinė parama tiesiogiai priklausys nuo Jūsų iniciatyvos ir vieningumo.


Maloniai kviečiame kreiptis į
Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūrą,
Adresas: Stiklių g. 4
tel. (8 5) 212 2535 (Kęstutį Masaitį)
el.p. i
nfo@vsaa.lt





Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt