VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
 
 



BAIGĖSI PROJEKTAS
„PAŽINKIME VILNIAUS SENAMIESTĮ“

2011 m. gruodžio 10 d. baigėsi Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros rengtas 2011 m. II pusmečio Kultūros fondo dalinai finansuotas projektas „Pažinkime Vilniaus senamiestį“.

Programoje dalyvavo 383 moksleiviai ir 36 mokytojai bei tėvai iš įvairių Lietuvos mokymo įstaigų: ne tik iš Vilniaus miesto, bet taip pat atvyko klasės iš Šalčininkų raj., Utenos raj., Ukmergės raj., Elektrėnų raj., Trakų raj., Vilniaus raj. bei Naujosios Akmenės ir Širvintų mokymo įstaigų. Patyrę gidai vedė ekskursijas po Vilniaus senamiestį atskiromis temomis: „Miesto istorijos ištakos“, „Vilniaus amatininkai“, „Vilniaus architektūros stiliai“, „Miesto gynybinė siena“, „Vilnius- daugiatautis miestas“, o šių maršrutų pagrindu Agentūra išleido leidinį “Pažinkime Vilniaus senamiestį” (lietuvių kalba tiražu 3000 vnt.), kuriame yra Įdėti 7 maršrutai po Vilniaus senamiestį: "Miesto istorijos ištakos", "Vilniaus amatininkai", „Vilniaus architektūros stiliai“, "Miesto gynybinė siena", "Vilniaus savivalda ir rotušė", "Vilniaus šventovės", "Žymiausi Vilniaus žmonės". Teminių ekskursijų metu vaikai buvo skatinami fotografuoti. Geriausias fotografijas pristatė Naujamiesčio moksleivių namų ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro foto būreliai. Vėliau buvo atrinktos įdomiausios nuotraukas ir parengta 5 planšečių , 29 nuotraukų fotoparoda „Vilniaus senamiestis moksleivių akimis“.

Mokymo įstaigos, norinčios eksponuoti šią parodą savo erdvėje, maloniai kviečiamos susisiekti su agentūra žemiau nurodytais kontaktais.

Dėkojame visiems dalyvavusiems moksleiviams ir mokytojams bei laukiame Jūsų sekančiuose Agentūros renginiuose!

Daugiau informacijos:
el. paštu k.vizinyte@vsaa.lt
tel. (8 5) 212 1851





Artūras Aviženis. 11 m.
Miglė Dainovskytė. 12 m.
Domantas Lasiauskas. 14 m.
Justyna Žukovska. 15 m.
Miglė Miliūtė. 14 m.
Diana Lipnievič. 13 m.

Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt