VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
 



Agentūra 2010 m. gruodžio mėn. parengė 3 paraiškas LR Kultūros rėmimo fondo Kultūros ir meno projektų dalinio finansavimo konkursui 2011 m.

Projektą „Vilniaus legendos ir šiandiena“ sudaro 5 dalys: teminės ekskursijos, rašinių konkursas, piešinių konkursas, aplankai ir leidinys, baigiamasis renginys – koncertas. Projekto tikslas šviečiamasis – ugdyti vaikų (moksleivių ir darželinukų) istorinį-pilietinį sąmoningumą, įtaigiai pateikti žinias apie Vilniaus materialias ir nematerialias (šiuo atveju mitologija) kultūros paveldo vertybes bei jų sąveiką, tuo sužadinant jaunimo domėjimąsi miesto istorija ir tradicijomis.

Projektas „Regioninė konferencija “Integruoti kultūros paveldo valdymo planai Baltijos šalyse“, rengtas drauge su kolegomis iš Rygos ir Talino miestų savivaldybių, stiprintų regioninį bendradarbiavimą paveldo valdymo srityje. Projekto tikslas – atgaivinti keitimąsi profesinėmis žiniomis tarp Estijos, Latvijos ir Lietuvos sostinių paveldo vadybos specialistų valdymo planų įgyvendinimo ir autentiškų vertybių tausojimo srityse. Bus tariamasi kaip propaguoti trijų sostinių kultūros paveldo vertybes, jų sąsajas bei tausojimo svarbą Baltijos regiono mastu, bus parengtas bendras leidinys. Šio projekto partneriais būtų Vilniaus, Talino ir Rygos miestų savivaldybių Kultūros paveldo skyriai, Lietuvos Nacionalinė UNESCO komisija.

Projekto „Integruota senamiesčio pastatų informacinė sistema“ tikslas – per 20 ir daugiau metų sukauptos, paveldosauginės-inventorinės ir šiuomet atnaujintinos integruotos informacijos apie Vilniaus senamiesčio pastatus, jų naudojimą ir priežiūrą pateikimas viešoje informacinėje erdvėje. Šie specialūs duomenys skelbtini siekiant gerinti pastatų savininkų, naudotojų, kitų miesto gyventojų žinias apie pastatus, jų raidą, naudojimą ir esamą būklę, o taip pat stiprinti kultūrinę savimonę ir atsakomybę už pastatų priežiūrą. Šis projektas būtų puiki ir vystytina priemonė įgyvendinant UNESCO Pasaulio paveldo konvenciją ir jos įgyvendinimo gairėse iškeltus vietovės stebėsenos uždavinius. Projekto partneris – Vilniaus miesto savivaldybė.



Papildomos informacijos teiraukitės:
el. paštu k.vizinyte@vsaa.lt
tel. (8 5) 212 1851




 

Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt