VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Įvykę 2009 m. Europos paveldo dienų renginiai

2009 m. rugsėjo 18 – 25 d. Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra, prisidėdama prie Kultūros paveldo departamento rengtų Europos paveldo dienų renginių, suorganizavo keturias ekskursijas į skirtingų konfesijų maldos namus, esančius Vilniaus senamiestyje. Dviejų savaičių bėgyje buvo suorganizuoti 4 pasivaikščiojimai: pirmasis maršrutas vedė į Šv. Dvasios cerkvę, Šv. Trejybės bažnyčią bei Šv. Mikalojaus bažnyčią, antrasis maršrutas – į Šv. Nikolajaus cerkvę, Liuteronų Evangelikų bažnyčią bei Šv. Dvasios bažnyčią.
Keturiuose renginiuose viso dalyvavo apie 200 žmonių, didžioji jų dalis registravosi į pasivaikščiojimus iš anksto.

Kiekvienoje šventykloje grupę pasitikdavo tos konfesijos/bendruomenės atstovas ar kunigas, kurie papasakojo ne tik pačio pastato atsiradimo ir gyvavimo istoriją, bet ir supažindino su savo religijos tradicijomis. Ekskursijų dalyviai labai domėjosi autentiškai pristatomų konfesijų skirtumais ir panašumais, apžiūrėjo šventyklų puošybą tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės.

Norime padėkoti priėmusių maldos namų atstovams už nuostabius pasakojimus bei visiems susirinkusiems už gausų dalyvavimą Agentūros rengtuose renginiuose.

Sekite mūsų naujienas internetiniame puslapyje, mes būtinai informuosime apie naujausius Agentūros renginius.





Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt