VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Teminiai moksleivių pasivaikščiojimai po Vilniaus senamiestį 2011 m. gegužės mėnesį

Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros Informacinis centras 2011 metų balandžio mėn. antroje pusėje – gegužės mėnesiais suorganizavo
7 nemokamus teminius pasivaikščiojimus moksleiviams po Vilniaus senamiestį, kurių metu dalyvavo apie 170 moksleivių iš Lietuvos.

Ekskursijos „Miesto kultūros ištakos“ klausėsi S.Kovalevskajos vidurinės mokyklos trečiokai (balandžio 19 d.), Senvagės vidurinės mokyklos ketvirtokai (gegužės 16 d.), Šeškinės pradinės mokyklos pirmokai (gegužės 20 d.) bei Dvarčionių pradinės mokyklos trečiokai (gegužės 24 d.), kurios metu vaikai išgirdo Vilniaus miesto, kaip Lietuvos valstybės sostinės, įkūrimo ir vystymosi istoriją.

Ekskursiją „Vilniaus architektūros stiliai“ užsisakę Senvagės vidurinės mokyklos antrokai (gegužės 18 d.) buvo supažindinti su įvairiais architektūros stiliais, vyravusiais skirtingomis epochomis Vilniaus mieste. Moksleiviams buvo rodomi pastatai, išsiskiriantys savitais architektūros bruožais, išsidėstę nuo Rotušės iki Katedros aikštės.

Senvagės vidurinės mokyklos dvi ketvirtokų klasės (gegužės 14 d. ir
gegužės 25 d.) dalyvavo ekskursijose „Vilniaus amatininkai“, kurių metu buvo ne tik papasakota apie senuosius Vilniaus amatus, bet moksleiviai buvo užėję ir į kelias amatininkų dirbtuves stebėti meistrų darbo.

Pasivaikščiojimus po Vilniaus senamiestį vedė VSAA architektė Jūratė Raugalienė, Informacinio centro vadovė Kristina Vižinytė ir vyr. specialistė Irena Sakalauskienė.

Ankstyvą rudenį planuojame organizuoti panašaus pobūdžio renginius, į kuriuos kvietimus ieškokite Agentūros internetiniame puslapyje bei Facebook‘e „Viešoji įstaiga Vsaa“.



Daugiau informacijos:

tel. (8 5) 212 1851
el. paštu k.vizinyte@vsaa.lt






Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt