VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



Teminiai moksleivių pasivaikščiojimai po Vilniaus senamiestį
2012 m. pavasarį

Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros Informacinis centras 2012 metų mokslo metų pabaigoje suorganizavo 9 nemokamus teminius pasivaikščiojimus moksleiviams po Vilniaus senamiestį, kurių metu dalyvavo apie 200 moksleivių iš Vilniaus mokymo įstaigų.

Ekskursijos „Gynybinė siena“ klausėsi Salininkų vidurinės mokyklos šeštokai (gegužės 31 d.), kurios metu vaikai apžiūrėjo senosios Vilniaus miesto gynybinės sienos likučius, susipažino su jos genezės istorija.

Dvarčionių pradinės mokyklos trečiokai (gegužės 30 d.) Prano Mašioto mokyklos trečiokai (gegužės 22 d.), Filaretų pradinės mokyklos ketvirtokai, darželio-mokyklos „Šaltinėlis“ pirmokai ir ketvirtokai (birželio 12 d. ir 13 d.) dalyvavo ekskursijoje „Miesto istorijos ištakos“, kuri prasidėjo nuo Mindaugo paminklo ir buvo pasakojama Vilniaus miesto, kaip Lietuvos valstybės sostinės, įkūrimo ir vystymosi istorija.

Ekskursiją „Vilniaus amatininkai“ užsisakę darželio-mokyklos „Lokiukas“ mokinukai (birželio 12 d. ir 13 d.) buvo supažindinti su senųjų amatų istorija Vilniaus mieste, taip pat lankėsi ir amatininkų galerijose „Molio laumė“, „Vitražo manufaktūra“, „Jūratės stiliaus idėjų grupė“, „Baltijos gintaro meno centras“, kur buvo demonstruojami amatai.

Taikos progimnazijos I–V klasių jungtinė grupė dalyvavo pasivaikščiojime nuo Rotušės iki Subačiaus, kurio metu išgirdo ne tik Vilniaus istoriją, bet ir buvo supažindinti su architektūros stiliais, atskirų pastatų istorijomis.

Pasivaikščiojimus po Vilniaus senamiestį vedė VSAA darbuotojos:
Jūratė Raugalienė, Irena Sakalauskienė ir Kristina Vižinytė.

Rudens periodui planuojame organizuoti panašaus pobūdžio renginius, į kuriuos prašome registruotis nuo 2012.09.01.

 

Daugiau informacijos:
VšĮ Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra
Informacinio centro vadovė Kristina Vižinytė
el. paštu k.vizinyte@vsaa.lt
tel. (8 5) 212 1851






Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt